Obezitatea face ravagii în SUA

0

Rata obezității în Statele Unite a atins un nou maxim, afectând 39,6% din populația adultă, potrivit unui raport guvernamental publicat vineri, informează AFP.

Obezitatea reprezintă un motiv de îngrijorare pentru specialiști întrucât este asociată cu afecțiuni potențial mortale precum bolile cardiace, diabetul și anumite tipuri de cancer.

Rata obezității în rândul adulților din Statele Unite a crescut constant începând cu 1999, când era situată la 30,5%.

”Între 1999-2000 și 2015-2016, a existat o tendință clară de creștere atât în rândul adulților, cât și în rândul tinerilor”, se precizează în raport, realizat pe un eșantion reprezentativ și publicat de către National Center for Health Statistics.

Cu toate acestea, schimbările observate între 2013-2014 și 2015-2016 nu au fost semnificative, nici în cazul adulților, nici în cel al tinerilor, se mai precizează în raport.

Raportul precedent indica, pentru 2013-2014, o rată a obezității în rândul adulților de 37,7%. Specialiștii subliniază că diferența dintre aceste cifre și noile date nu este semnificativă din punct de vedere statistic întrucât este inferioară marjei de eroare.

În cazul adulților, obezitatea este definită de un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 30.

18,5% dintre tinerii americani cu vârsta cuprinsă între doi și 19 ani suferă de obezitate, potrivit datelor din raport. În 1999, rata obezității în rândul tinerilor era de 13,9%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.