Ceaiul verde distruge celulele canceroase

0

Utilizarea ceaiului este documentata de aproape 5000 de ani, cand era consumat ca si delicatesa de catre aristocratia din China antica. În zilele noastre, este cea mai populara bautura dupa apa, devenind parte din dieta zilnica a aproape doua treimi din populatia planetei.

„Asa cum probabil stiti deja, multe dintre beneficiile aduse sanatatii de catre ceaiului verde au facut ca aceasta bautura sa devina tot mai populara in lumea occidentala a ultimelor decenii. Antioxidantii ceaiului verde si in mod specific EGCg (Epigalocatequin-3gallate-ul) sunt recunoscuti pentru proprietatile lor atat in prevenirea aparitiei celulelor canceroase, cat si incetinirea sau oprirea diviziunii lor. Ba chiar, in unele situatii EGCg-ul poate produce si un efect prooxidativ care aduce distrugerea acestora. Peste 90% dintre cancere sunt cauzate de mediul de viata, iar cel mai important dintre factorii ambientali implicati in geneza si dezvoltarea cancerului – prin prisma expunerii totale a populatiei – este dieta. Insa, pe de cealalta parte, tot dieta ne pune la dispozitie si o multitudine de molecule care au efect anticarcinogenetice dintre care face parte si naceasta EGCg, o minune a naturii. De aceea recomand consumul zilnic de ceai verde de tip matcha”, explica cercet. Dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara.

Frunzele de ceai verde contin asa-numitii compusi bioactivi, inclusiv antioxidantii, care actioneaza asupra organismului nostru in mai multe moduri benefice. Polifenolii de ceai verde, cunoscuti drept catechine, sunt considerati responsabili pentru cele mai multe dintre beneficiile aduse sanatatii de catre ceaiul verde, scrie doctorulzilei.ro.

Epigallocatechin-3-galatul (EGCg) este cea mai abundenta catechina din ceaiul verde reprezentand pana la 75% din continutul sau catechinic. EGCg este, de asemenea si cel mai eficient antioxidant din ceaiul verde din punct de vedere al beneficiilor sale pentru sanatatea umana. Este tot mai testat in ultimele decade pentru a-i fi mai bine intelese abilitatile sale de combatere a imbatranirii celulare si de combatere a cancerului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.