EximBank, principalul partener financiar al unui important producător de utilaje agricole

0

EximBank a devenit principalul partener financiar pentru producătorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo România, cele două părți încheind un acord financiar în valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atât derularii activității curente, cât și continuării investițiilor societății pentru atingerea obiectivelor sale de business.

”Agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia și creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiții care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale și să creeze locuri de muncă. În condițiile în care producătorii de mașini și utilaje agricole se poziționează ca vectori ai evoluției sectorului agricol, aducând o abordare modernă a managementului proceselor agricole, ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanțare, EximBank poate susține îmbunătăţirea performanţei exploataţiilor agricole și modernizarea agribusiness-ului românesc. Avem experiențăîn gestionareaunor parteneriate de succes în domeniul agricol, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacității noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluții de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank. 

Producătorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo România, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial în producția de echipamente agricole pentru cultivat, semănat/plantat, recoltat și protecța culturilor, deţine o fabrică în localitatea ară­deană Chişineu-Criş, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi și prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate la Chişineu-Criş, Maschio-Gaspardo distribuie în România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate în celelalte puncte de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii.

”Am ales România ca locație pentru operațiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către pieţele cheie din Europa Centrală şi de Est și suntem deciși să continuăm investițiile aici pentru a ne consolida poziția de top pe piața pe care activăm. În prezent avem în derulare un proiect de investiții în valoare de circa 10 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Chișineu-Criș cu o nouă hală de producție de peste 8.600 mp și echiparea acesteia cu utilajele și echipamentele specifice pentru producția și asamblarea utilajelor agricole și suntem încântați că am reușit să găsim în EximBank un partener care să ne susțină în  demersul nostru de dezvoltare”, a spus Mirco Maschio, președintele GrupuluiMaschio-Gas­pardo.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.

Despre Maschio-Gas­pardo

Maschio-Gas­pardo România este parte a grupului Maschio-Gaspardo, înfiinţat la Campodarsego, Italia, în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio. Având familia Maschio ca acţionar majoritar, cu 86% din capitalul social (restul de 14% din acţiuni fiind deţinute de Friulia Finanziaria FVG), grupul are în prezent peste 1.800 de angajați în toată lumea, 6 site-uri de producție, dintre care 3 în afara Italiei – China, India și România, și 12 sucursale comerciale (Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România). Cu o cifră de afaceri de aproximativ 300 de milioane de euro, din care 80% se exportă în 100 de țări ale lumii, grupul este pe primul loc în Italia și printre primii producători din lume în sectorul echipamentelor agricole. În România, grupul este prezent din 2003, în fabrica de la Chişineu-Criş lucrând în prezent aproape 450 de angajați. Maschio-Gas­pardo Româniaînregistra la finele anului trecut o cifră de afaceri de 163 de milioane de lei, mai mult cu 47% faţă de anul anterior și dublu față de 2011.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.