Rebengiuc, decorat de Iohannis

0

Victor Rebengiuc a fost decorat cu Ordinul Steaua României în rang de Cavaler de către preşedintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Victor Rebengiuc a declarat că a fost ajutat în carieră de profesori, actori, regizori, colegi de generație:  „De-a lungul celor  61 de ani de profesie sunt o mulțime de oameni care au ajutat la cristalizarea carierei mele, începând cu profesoara mea, doamna Laura Buzescu, cu dna  Lucia Sturdza Bulandra, căreia i-am fost partener, am avut această onoare. Și o mulțime de actori deosebiți pe care i-am întâlnit în carieră,  regizori, ca Liviu Ciulei, Pintilie, Penciulescu, Purcărete,  Vlad Mugur și încă mulți alții care m-au îndrumat și m-au învățat meseria asta. Colegii mei de generație – George Constantin, Amza Pellea, cozorici, Rautschi, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Rucăreanu, anda Toma, alături de care joc încă pe scenă, la Național. Sunt și ei aici, alături de mine, în această decorație și vă mulțumesc și în numele lor.”

Născut pe 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc este considerat, după mai mult de 60 de ani de activitate, unul dintre cei mai mari actori români, cu roluri memorabile atât în teatru, cât şi în film.

Este actor la Teatrul Bulandra din Bucureşti din anul 1957, dar a jucat şi pe scena Teatrului Naţional şi a Teatrului Mic.

În cinematografie este cunoscut pentru rolurile din „Pădurea spânzuraţilor” (1964), „Tănase Scatiu” (1976), „De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), „Pădureanca” (1987), „Moromeţii” (1987), „Balanţa” (1992), „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993), „Nunta mută” (2008), „Medalia de Onoare” (2009).

Din 1965 este căsătorit cu actriţa Mariana Mihuţ, alături de care a jucat în specatacolul de succes „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.