Bucharest Art Week 2017, un succes

Bucharest Art Week 2017 continuă până duminică, 22 octombrie, cu două concerte, vernisajul expoziției ‘Corespondență de război’, proiecții de filme documentare și de artă, toate evenimentele fiind despre războiul din Siria și consecințele sale, informează organizatorii într-un comunicat transmis Agerpres.

Joi, Tinerimea Română găzduiește Damascus String Quintet of SEPO and Guests, care va concerta în cadrul Syrian Sounds — Music for Peace in Bucharest, eveniment asociat Bucharest Art Week. Concertul, care începe la ora 18,30, va avea două părți: prima — de muzică clasică contemporană siriană în formula standard a cvintetului iar cea de-a doua, de lucrări contemporane experimentale siriene, incluzând și invitații Racha Rizk și Maher Mahmoud.

Damascus String Quintet of SEPO (DSQ) este primul cvintet de coarde sirian din lume. Membrii săi fac parte din Filarmonica Siriană Expată (Syrian Expat Philharmonic Orchestra — SEPO) iar repertoriul include muzică orientală tradițională, arabă, siriană, precum și contemporană siriană.

În aceeași zi, de la ora 20,30, tot la Tinerimea Română, va avea loc proiecția în premieră în România a filmului „Timpul luminii”, urmată de o discuție cu regizoarea Ana Dumitrescu. Pelicula este o ‘imersiune în vise prin portretul a 15 persoane. De la copilărie la visele zdrobite, de la pace la război și de la război la pace, de la diferențe la uniformizare, ‘Timpul luminii’ este o odă adusă lucrurilor simple’, se precizează în comunicat.

Vineri, 20 octombrie, de la ora 19,00, la Palatul Știrbei va fi vernisată expoziția principală a festivalului, ‘Corespondență de război’, curatoriată de Human Alsalim și Nona Șerbănescu, care va putea fi văzută până pe 27 octombrie.

Seara de sâmbătă, 21 octombrie, este dedicată filmului și fotografiei documentare și se bucură de prezența realizatorului de film sirian Abo Bakr al Haj Ali, colaborator Al Jazeera și Vice News. În spațiul de la ARTHUB vor fi expozițiile „Casa de lângă acasă” (fotografie documentară Cristian Munteanu) și „Aproape de Siria” (fotografie, desen, video Cristina Iacob, Mugur Grosu, Nona Șerbănescu, Andrei Șerban).

Duminică, 22 octombrie, de la 17,30, Feras Sarmini și Hasan Nasser vor încheia Bucharest Art Week 2017 în cadrul Syrian Sounds, cu o seară de muzică electroacustică într-o formulă care va combina muzica electronică și diverse instrumente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.