Liberalii cer demiterea ministrului Finanțelor

0

PNL îi solicită premierului Mihai Tudose să-l demită pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat luni președintele liberalilor, Ludovic Orban.

„Solicităm premierului Tudose demiterea ministrului Mișa. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă de la învestirea Guvernului la nivelul Ministerului Finanțelor. Aberațiile fiscale inițiate de acest ministru, instabilitatea fiscal-bugetară riscă să afecteze perspectivele de dezvoltare economică a României”, a afirmat Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament, informează Agerpres.

El a motivat solicitarea liberalilor privind demiterea ministrului de Finanțe și i-a cerut premierului să „nu mai umple timpul cu scenete cu caracter electoralist”.

„Iată că suntem aproape de finalul lunii octombrie și Ministerul Finanțelor încă nu a fost în stare să prezinte un proiect de buget astfel încât în România să se știe foarte clar pentru fiecare firmă și pentru fiecare cetățean la ce trebuie să se aștepte din partea proiectului de buget. Nu avem stabilită legislația care să stea la baza viitorului buget, legislația fiscală. De asemenea, foarte mulți investitori care ar dori să investească în România astăzi stau și nu iau decizia de a investi pentru că nu au încredere în acest Guvern și mai ales în capacitatea acestui Guvern de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea afacerilor. (…) Însuși domnul Tudose s-a legat de domnul Mișa. Or, ca să ne arate că nu este pur și simplu un exercițiu de imagine, ci într-adevăr este îngrijorat de nerealizările din ce în ce mai evidente ale ministrului Mișa, i-am solicitat să-l demită, să nu ne mai umple timpul cu scenete cu caracter electoralist și să procedeze la demararea procedurii de demitere a acestui ministru de Finanțe care nu avea ce să caute la Ministerul Finanțelor, mai ales după ce timp de trei ani și jumătate a fost director la Direcția mari contribuabili, exact acolo unde se plânge domnul Tudose că ar fi existat evaziune fiscală”, a susținut Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.