Tudose îl vrea pe Grindeanu la șefia ANCOM

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Fostul preşedinte al autorităţii, Adrian Diţă, şi-a depus demisia vineri.

Comisiile parlamentare de specialitate au termen până pe 26 octombrie să-l audieze pe Sorin Grindeanu, candidatul pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a declarat luni secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

„Domnul Grindeanu a fost propus pentru a ocupa funcția de președinte al ANCOM, iar Birourile permanente reunite au decis ca termenul comisiilor de specialitate pentru audiere și raport să fie 26 octombrie”, a spus Ioana Bran, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite.

„În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 și alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017”, se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a respins, săptămâna trecută, varianta numirii lui Sorin Grindeanu ca preşedinte al ANCOM.

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor (ANCOM), Adrian Diţă, şi-a dat demisia vineri din această funcţie.

Adrian Diţă a preluat funcţia de preşedinte al ANCOM la data de 11 mai, când plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor l-a votat cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. Anterior, Adrian Diţă a fost director de Public Affairs la Telekom România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.