Misterul din jurul lui Schumacher se adâncește

Monopostul cu care Michael Schumacher a câștigat titlul în 2001 va fi scos la licitație în luna noiembrie a acestui an. Se estimează că prețul ar putea depăși patru milioane de dolari.

Pe măsură ce misterul din jurul stării de sănătate lui Michael Schumacher devine din ce în ce mai mare, toate obiectele care au făcut parte din viața pilotului devin o relicvă pentru colecționarii milionari. Poate una dintre cele mai mari comori este monopostul F2001 Ferrari, cu care germanul a câștigat al patrulea titlu de Formula 1 din cariera sa. Licitația urmează să aibă loc pe data de 16 noiembrie la Centrul de Artă Contemporană Sotheby din New York, SUA. Mașina a fost păstrată în aceeași stare în care Schumacher a lăsat-o după ce a câștigat titlul în august 2001 în Marele Premiu al Ungariei.

Monopostul nu este deținut de echipa Ferrari, deoarece de mai bine de câțiva ani de zile se află în mâinile unui colecționar care a decis să nu aducă niciun fel de modificare. Acum, colecționarul va scoate monopostul la vânzare și prețul, estimează el, ar putea depăși cele patru milioane de dolari. Compania RM Sotheby va fi responsabilă cu gestionarea vânzării.

În ultimele săptămâni, fostul manager al pilotului, Willi Weber, s-a declarat deranjat de lipsa informațiilor cu privire la starea de sănătate a fostului pilot: „Mi se pare foarte regretabil faptul că fanii lui Schumi nu știu nimic despre starea lui de sănătate. De ce nu spun adevărul?”. Sportivul german se află în comă din decembrie 2013, când a suferit un accident în timpul unei sesiuni de schi în Franța.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.