Sportul ar putea deveni probă obligatorie la Bac

0

Sportul ar putea deveni probă obligatorie la examenul de Bacalaureat. Elevii nu ar primi însă note ci calificative. Momentan, ideea este în faza de proiect și a fost pus în dezbatere publică.

În 2010, sportul a fost eliminat din rândul probelor la Bacalureat în urma numeroaselor scandaluri legate de cumpărarea notelor la această disciplină. Jumătate din elevii care susțineau examenul de maturitate alegeau să dea bac-ul la sport.

Acum, 9 din 10 elevi preferă să stea în fața calculatorului în loc să facă mișcare. În timp ce aproape 80% dintre școlile din România nu au săli de sport.

Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a vorbit la emisiunea Perfect Imperfect despre acest subiect

“Am participat la dezbaterea de la COSR privind această inițiativă. Ideea a pornit de la faptul că România este pe locul 2 în ceea ce privește obezitatea infantilă. De aici a pornit discuția, astfel încât să mărim numărul orelor de sport la școală. Dar vrem ca ora de sport să fie oră de sport, nu o oră în care elevii să plece acasă. Noi vom sprijini acest lucru, ministerul este de acord. Va urma o dezbatere, pentru că necesită anumite investiții, în personal, în primul rând”, a spus Eugen Ilea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.