Contribuţia la Pilonul II de pensii, redusă

Share:

Guvernul discută în primă lectură, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care contribuţia la Pilonul II de pensii va fi redusă de la 5,1% la 3,7% începând de anul viitor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că valoarea nominală a contribuţiei nu va scădea.

Lia Olguţa Vasilescu a prezentat, la începutul şedinţei de Guvern de joi, un proiect de OUG în primă lectură, cu mai multe prevederi.

Astfel, Olguţa Vasilescu a precizat că, prin acest act normativ, indemnizaţia minimă de creştere a copilului va creşte tot de la 1 ianuarie 2018 la 1.250 de lei faţă de 1.233 cât este în prezent. De asemenea, se propune amânarea introducerii venitului minim de incluziune cu un an, până la 1 aprilie 2019, din motive tehnice, pentru că sistemul informatic nu este pregătit şi pentru că sunt multe solicitări de la autorităţile locale.

Conform ministrului Muncii, proiectul de ordonanţă prevede şi creşterea pensiei minime la 640 de lei şi a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018.

”Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,7%, dar fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puţin aceeaşi la anul, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creşterii salariului brut cu 20%”, a anunţat, în final, Olguţa Vasilescu, potrivit News.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.