Fanfara Shukar din Zece Prăjini, concert la Berăria Germană

0

Fanfara Shukar din Zece Prăjini vine la București pentru un concert de zile mari, o petrecere autentică prilejuită de lansarea noului material discografic intitulat ”România Shukar”. Astfel, publicul este invitat sâmbătă, 28 octombrie,  la Berăria Germană din București, începând cu ora 21:00 să celebreze prin dans și voie bună, apariția pe piață a celui mai nou proiect înregistrat de una dintre cele mai renumite fanfare românești, recunoscută la nivel internațional. 

Concertele fanfarei​ înseamnă mai mult decât ​”​muzică bună, cântată bine​”​, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie.

Invitații speciali ai serii, artiști precum Ovidiu Lipan Țăndărică, Rona Hartner și îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu, care au colaborat  de-a lungul carierei artistice cu renumita fanfară, vor completa atmosfera de la Berăria Germană cu momente artistice memorabile.

A​tașamentul real al artiștilor față de muzică și tradiție a încurajat construi​rea​ un​ui​ repertoriu bazat pe selecții muzicale din folclorul românesc și​ ​internațional, interpretate în stil propriu, și, aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esența. Respectând rețeta care i-a consacrat, noul material discografic, pune în evidență varianta tradițională a muzicii de fanfară din zona Moldovei. Albumul ”România Shukar” cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian și fost membru al Fanfarei Shukar, care a încetat din viață în urmă cu un an de zile din cauza  unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate și cântate de un alt membru al familiei Panțîru, familie care predomină în componența Fanfarei Shukar.

Fanfara Shukar din Zece Prăjini numită și ”Speranța”​,  s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panțîru,  membrii fanfarei au străbătut toate continentele susținând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajați ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles și, prezentând “Batutta” întregii lumi.

”Batutta”, sârbe, hore precum și alte melodii tradiționale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna, de asemenea, și în concertul de sâmbătă, 28 octombrie, la Berăria Germană. Accesul publicului se va face pe bază de bilet, achiziționat prin intermediul rețelei Iabilet.ro sau prin rezervare telefonică la numărul de telefon: 0737.500.150. Prețul unui bilet este de 30 lei.

 Albumul ”România Shukar” este produs Revolver Records, iar Fanfara Shukar este manageriată de compania Revolver.

fanfara shukar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.