Carnea de pui, gustoasă și… sănătoasă!

Dacă, referindu-se la carnea de porc, specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să fim precauți și să o consumăm în cantități cât mai mici, la polul opus se află sfaturile despre carnea de pui și de găină.

De ce carnea de pasăre ar trebui să fie nelipsită din meniul zilnic?

Fiind un aliment lipsit de carbohidraţi şi sărac în grăsimi, carnea de pasăre este ingredientul perfect pentru siluetă. Aportul caloric redus alături de puterea mare de saţietate sunt avantaje care fac din carnea albă de pui prima alegere a celor care vor să scape de câteva kilograme. În plus, s-a observat că aminoacizii din compoziţia acesteia au acţiune tonică asupra sistemului nervos şi scad apetitul.

Totuși, un mic truc pe care trebuie să-l știi despre prepararea cărnii de pasăre este că 3/4 din grăsimea pe care o are un pui se ”ascunde” în piele. Astfel, înainte de gătire – dacă vrei un preparat demn pentru o dietă sănătoasă – Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, îți recomandă să renunți la pielea de pe carnea de pasăre.

Carnea de pasăre e perfectă pentru orice vârstă

Pentru că are un PH relativ neutru, carnea de pui ar trebui să fie prima alegere în alimentaţia copilului mic. În plus, rețetele cu carne de pasăre sunt recomandate şi în cazul persoanelor vârstnice, recunoscute a avea o poftă de mâncare mai scăzută.

În general, carnea de pui este uşor de digerat, fiind adesea recomandată chiar și în regimurile restrictive destinate persoanelor cu multiple alergii.

O rețetă pe toate gusturile

Este deja legendară supa fierbinte de pui, ca un pansament pentru suflet în zilele mohorâte de toamnă. Dar, Chef Liviu Balint te va învăța astăzi câteva trucuri care te vor ajuta să-ți ridici rețeta la rang de delicatesă.

De ce ingrediente ai nevoie? Un piept de pui (fără piele), legume proaspete, ceapă, țelină, morcovi și o legătură de leuștean. Iar ingredientul secret care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie este Vegeta Gust de Găină. Tai carnea cubulețe și ceapa la fel. Călești puțin ceapa și carnea de pui, peste care adaugi generos Vegeta Gust de Găină și morcovii răzuiți. După ce toată această compoziție este călită, poți adăuga apa, ca să laşi totul la fiert până când carnea este bine făcută. Țelina și leușteanul se adaugă la final. Poți adăuga, după preferințe, fie borș, fie smântână.

Ingredientul minune, Vegeta Gust de Găină îţi va transforma ciorbița standard într-una irezistibilă. Te asigurăm că nici cei mici și nici cei mari nu vor refuza (încă) un bol cu ciorbă aburindă. Poftă bună!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.