Expoziție dedicată lui Prince, deschisă la Londra

O expoziție dedicată cântărețului american Prince, decedat în 2016, în care pot fi admirate, pentru prima dată în afara studioului american al artistului din Paisley Park, obiecte de îmbrăcăminte, chitare, bijuterii și carnețele cu însemnări, și-a deschis porțile vineri, la Londra, informează AFP.

Organizarea acestei retrospective a presupus ”multă muncă pentru că Prince nu arunca nimic”, explică Mitch Maguire, directorul administrativ al domeniului Paisley Park. ”Doar 2% din tot ceea ce s-a păstrat este prezentat publicului”, a precizat Angie Marchese, curatoarea expoziției.

Cu ajutorul unui audioghid, vizitatorii pot reface, admirând instrumentele, ținutele de scenă sau premiile primite de cântăreț, cele mai importante etape al parcursului artistic al ”copilului rebel din Minneapolis”.

Artistul a debutat în 1978, pe când avea 19 ani, cu albumul ”For You” format din nouă piese, compuse toate de Prince care interpretează și partiturile muzicale ale tuturor celor 27 de instrumente din melodii.

Vizitatorii expoziției pot admira chitara sa legendară Chuck Orr care a apărut în 1979 în videoclipul ”Why you wanna treat me so bad” sau basul care a servit drept model pentru Cloud, o altă chitară din colecția muzicianului.

Un spațiu generos este dedicat albumului ”Purple Rain” și filmului cu același nume, ”vedeta” colecției fiind haina violet pe care artistul a purtat-o în mai mult scene.

”Albumul și filmul lansate în 1984 l-au transformat într-un superstar”, spune Mitch Maguire care amintește că Prince a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală. ”În plus, a avut o carieră impresionantă până în 2016. Dacă oamenii au răbdare să analizeze cu atenție, vor fi uimiți de cât de mult a muncit artistul.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.