Federer sare în apărarea lui Halep

Simona Halep încheie anul 2017 pe locul 1 în clasamentul WTA, cu toate că nu a trecut de grupe la Turneul Campioanelor. Deşi românca este cum nu se poate mai bucuroasă de reuşita sa, sunt multe voci care o contestă, spunând că nu este normal ca o jucătoare care nu a câştigat niciun turneu de Grand Slam să fie numărul unu mondial.

Roger Federer a făcut şi el un comentariu despre performanţa Simonei Halep şi a ţinut să le închidă gura celor care consideră că poate nu este un loc 1 meritat.

„Nimeni n-ar trebui să-i ia reuşita Simonei Halep. A avut de multă vreme un vis şi l-a împlinit. Merită să fie numărul unu mondial şi trebuie respectată, chiar dacă nu a câştigat un turneu de Grand Slam. Nu doar asta contează. Ea munceşte foarte mult, este în formă, participă la foarte multe turnee şi ar merita o recompensă. Eu sunt foarte fericit pentru ea”, a spus Roger Federer la Basel, după calificarea în finala turneului.

Simona Halep a primit trofeul pentru numărul 1 mondial, duminică, la Singapore. „E greu, parcă are 10 kilograme”, a spus Halep, bucuroasă.

Românca este a treisprezecea jucătoare care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

Simona Halep este de pe locul 1 WTA din data de 9 octombrie, după finala jucată la China Open, şi se va menţine pe acestă poziţie cel puţin încă 11 săptămâni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.