Scade numărul deceselor cauzate de rujeolă

0

Numărul anual al deceselor cauzate la nivel mondial de rujeolă a scăzut pentru prima dată sub 100.000 în 2016, însă vaccinarea continuă să stagneze, a anunțat joi ONU, citat de AFP.

În raportul său anual privind aceasta boală, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că rujeola a ucis 90.000 de persoane în 2016.

„Este prima dată când numărul anual al deceselor cauzate de rujeolă a scăzut sub 100.000”, a menționat OMS într-un comunicat, alături de alte agenții din domeniul sănătății, printre care Alianța Gavi, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC, din SUA) și UNICEF, agenția ONU specializată în drepturile copilului, informează Agerpres.

Decesele provocate de rujeolă au scăzut cu 84% din 2000, se arată în comunicatul menționat.

Distribuirea a 5,5 miliarde de doze de vaccin de la începutul secolului a fost esențială pentru reducerea acestui număr, însă campaniile de vaccinare trebuie în continuare să se intensifice, a indicat OMS.

„Lumea este departe de a atinge obiectivele regionale în ceea ce privește eliminarea rujeolei”, a avertizat organizația.

„Vaccinarea cu prima dintre cele două doze de vaccin necesare a stagnat la aproximativ 85% din 2009, departe de cei 95% necesari pentru a opri infecția, iar vaccinarea cu a doua doză, în pofida unei creșteri recente, a fost de doar 64% în 2016”, au indicat autorii studiului.

Nigeria, India și Pakistan sunt țările în care se află cel mai mare număr de copii nevaccinați, amintește AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.