Ministrul Dan, plângere împotriva „mortului lui Dragnea”!

Share:

Carmen Dan, ministru de Interne, l-a reclamat la DIICOT pe Romică Părpălea, cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, denunțător din dosarul „Referendumul” și cel care a făcut la DNA plângeri penale împotriva ei și a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Carmen Dan s-a prezentat luni la prânz la sediul DIICOT. Ministrul Internelor a anunţat că a venit la DIICOT ca să depună o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, pentru denunţ calomnios.

„Astăzi am depus o plângere pentru denunţ calomnios împotriva domnului Romică Părpălea luând în considerare că sunt şi alte aspecte de ordin penal. Mă refer la şantaj, la obstrucţionarea organelor judiciare, un atac la ordinea constituţională şi un grup infracţional oraganizat. Vorbim despre situaţia reglementată de art. 207 din Codul de procedură penală, atunci când prin şantaj se urmăreşte de către o persoană obţinerea unui interes patrimonial pentru sine sau pentru alţii. Amintiţi-vă că acum ceva timp, acest persoanj, pe treptele DNA, a anunţat că a depus un denunţ împotriva mea, precizând că aş fi exercitat într-o calitate deţinută anterior, de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi presupus luare de mită. Această acţiune a inevrvenit după ce în prealabil, în spaţiul public, şi dvs. aţi punctat că urmează ca ministrului Carmen Dan urmează să i se facă un dosar penal. Pentru mine lucrurile astea nu sunt întâmplătoare”, a declarat Camen Dan, la plecarea de la DIICOT.

„Nu am intenţionat să îl fac pe acest domn erou naţional, el s-a cerut singur erou naţional. Este dreptul meu, ca cetăţean, şi responsabilitatea mea ca ministru de Interne şi membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Eu nu am fost citată la DNA. Astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul a precizat că nu-l cunoaşte pe Romică Părpălea, că „niciodată nu ne-am intersectat în cariera mea”, şi că „nu este decât un instrument în spatele căruia sunt alte interese, în principal politice”.

„Nu ştiu de ce mă urăşte. Eu nu i-am făcut nimic”, a mai pus Carmen Dan.

Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul „Referendumul” şi cel care în 20 iulie a depus o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a mers la DNA, în data de 19 octombrie, pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

Părpălea a afirmat că a depus plângeri penale şi împotriva lui Dragnea, dar şi împotriva lui Carmen Dan, pe care o acuză de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită.

„În cazul lui Carmen Dan – abuz în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a susţinut Părpălea, care a apreciat că, în calitate de fost prefect de Teleorman, Carmen Dan „trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu” în perioada în care era în funcţie.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

„Să vedem dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct”, a declarat Romică Părpălea.

Bărbatul susţine că are probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.