Tabără de pictură în Deltă

0

Sate de poveste, peisaje pline de culoare şi, mai presus de toate, Dunărea şi mirajul ei. E povestea Deltei descoperită de tinerii participanţi la o tabără de pictură printre canale şi stuf. Tablourile lor vor fi ambasadori ai zonei în capitalele europene înşiruite de-a lungul Dunării.

În tușe groase de acrilic sau schițe delicate, liceenii care și-au petrecut o săptămână în Deltă, au încercat să surprindă esența zonei, așa cum au văzut-o și mai ales simțit-o. Pentru că, spun ei, oricât de fidele ar fi fotografiile sau filmările, pictura este cea care suprinde mai mult decât o imagine.

Delta văzută prin ochii tinerilor artiști îmbracă forme și culori din cele mai diverse. Se regăsesc în aproape toate tablocurile simboluri ale religiliilor comunităților din zonă, dar și ale specificului pescăresc al Deltei.

Este pentru al doilea an când Proiectul Start în culorile Dunării aduce la un loc elevi de la licee de artă din diferite zone din țară.

Participanților li se oferă și ocazia de a câștiga burse de studiu peste hotare. Anul acesta au fost puse la bătaie două astfel de premii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.