Institutul de Urologie Cluj, apel pe Facebook

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj se află într-o situație critică. Institutul are datorii de circa două milioane de lei, la care se adaugă penalitățile aferente. Din acest motiv, conducerea instituției a apelat la un gest disperat. Conducerea instituției a lansat o pagină de facebook în care cere sprijin financiar.

Conducerea instituției a lansat o pagină de facebook în care cere sprijin financiar din partea societății civile și a mediului de afaceri. Nu au venit încă bani, dar pagina de facebook Salvați Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca a primit deja peste 1.700 de like-uri.

Cu toate ca institutul nu a primit încă bani, conducerea spitalului este optimistă. Noua conducere a fost instalată la începutul lui 2017 și încearcă să readucă spitalul pe linia de plutire.

Din cauza datoriilor, o parte dintre medici și-au primit cu întârziere salariile pe luna august. Pacienții nu au fost afectați. Selecția persoanelor cărora urmează să li se facă transplant se realizează transparent, în baza unui algoritm.

Pacienții sunt mulțumiți, dar se tem că institutul s-ar putea închide. Institutul din Cluj este singurul din România unde se fac intervenții chirugicale urologice la copii mici.

În spitalul cu 70 de paturi lucrează 16 medici, dintre care 8 sunt chirurgi urologi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.