Legile justiției au ajuns la Parlament

0

Pachetul de legi privind justiția a ajuns marți la Parlament. Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, i-a rugat pe colegi să țină cont de poziția sa publică privind numirea procurorilor șefi, conform căreia președintele să nu fie exclus din această procedură.

Liviu Dragnea nu a dorit să dea detalii în privința amendamentelor la legile justiției.

„De-abia a fost depus la comisia specială. Am înțeles că membrii comisiei speciale au redactat împreună un proiect comun și încep dezbaterile în acea comisie pe acel proiect de lege”, a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

Întrebat dacă nu a fost informat de președintele comisiei speciale pe legile justiției, Florin Iordache, cu privire la draftul pe aceste legi, Dragnea a spus: „Eu i-am spus d-lui Iordache să țină totuși cont de pozițiile mele publice în legătură cu procedura de numire a procurorilor șefi. I-am rugat să încerce să țină cont de poziția mea publică pentru că nu au apărut până acum pentru mine argumente serioase ca să se schimbe actuala procedură”.

El a menționat că nu a discutat încă cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, despre acest subiect.

Dragnea a reafirmat că ar fi bine ca Inspecția Judiciară să fie o instituție autonomă.

„Nu cred că este bine să treacă în subordinea Ministerului Justiției. Se pare că nici actuala formă nu este cea mai bună, cred că trebuie să se gândească un sistem, un mecanism, o structură, o instituționalizare care să facă din Inspecția Judiciară o instituție autonomă. Cred că asta își dorește toată lumea. Cum? Este rolul lor să găsească forma”, a spus președintele Camerei.

Marți a avut loc o ședință a coaliției la Parlament, la care a fost prezent premierul Mihai Tudose, legile justiției fiind una dintre temele discutate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.