„Limba română”, în Constituția Moldovei

1

Curtea Constituţională de la Chişinău: Termenul „limba română” poate fi introdus în Constituţie pentru a defini limba oficială a Republicii Moldova.

Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis marţi că termenul de „limba română” poate fi utilizat în Constituţie pentru a înlocui formularea”limbă moldovenească cu grafie latină” utilizată în prezent pentru a defini limba oficială din R. Moldova.

Reamintim că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a înmânat, luni, ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, o scrisoare prin care l-a invitat pe Klaus Iohannis, la Chişinău.

Scrisoarea a fost înmânată în cadrul unei întâlniri pe care preşedintele Republicii Moldova a avut-o cu diplomatul român.

„Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorinţa mea de a-i înmâna domnului Ambasador Daniel Ioniţă o scrisoare oficială adresată preşedintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis preşedintelui Iohannis invitaţia mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între şefii de stat ai României şi Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De la începutul mandatului său, Igor Dodon a avut mai multe întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, făcând mai multe declaraţii dure la adresa României.

Citește și
1 Comentariu
  1. Petru spune

    RUSINE ! Ne-am nascut cu toții oameni.. … termenul de „limba română” poate fi utilizat în Constituţie… V-om vedea de cate decenii este nevoie.Dumnezeu l-e vede pe toate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.