International — 31 octombrie 2017
„Limba română”, în Constituția Moldovei

Curtea Constituţională de la Chişinău: Termenul „limba română” poate fi introdus în Constituţie pentru a defini limba oficială a Republicii Moldova.

Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis marţi că termenul de „limba română” poate fi utilizat în Constituţie pentru a înlocui formularea”limbă moldovenească cu grafie latină” utilizată în prezent pentru a defini limba oficială din R. Moldova.

Reamintim că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a înmânat, luni, ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, o scrisoare prin care l-a invitat pe Klaus Iohannis, la Chişinău.

Scrisoarea a fost înmânată în cadrul unei întâlniri pe care preşedintele Republicii Moldova a avut-o cu diplomatul român.

„Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorinţa mea de a-i înmâna domnului Ambasador Daniel Ioniţă o scrisoare oficială adresată preşedintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis preşedintelui Iohannis invitaţia mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între şefii de stat ai României şi Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De la începutul mandatului său, Igor Dodon a avut mai multe întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, făcând mai multe declaraţii dure la adresa României.

Related Articles

Share

About Author

(1) Reader Comment

  1. RUSINE ! Ne-am nascut cu toții oameni.. … termenul de „limba română” poate fi utilizat în Constituţie… V-om vedea de cate decenii este nevoie.Dumnezeu l-e vede pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *