Modificările la Codul Fiscal, prin ordonanță de urgență

0

Modificările la Codurile fiscal și de procedură fiscală vor fi adoptate prin ordonanță și vor fi prezentate după ședința de Guvern, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, luni, după discuții în coaliția de guvernare pe tema proiecției bugetare pe 2018, desfășurate la Vila Lac 1.

„Am vorbit despre o serie de modificări și completări la Codul fiscal și la Codul de procedură fiscală care vor fi adoptate prin ordonanță. Ele vor fi prezentate după ședința de guvern”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților a făcut referire la o prevedere din Codul fiscal care urmează să fie modificată și completată.

„Vreau să accentuez o prevedere din Codul fiscal care trebuie modificată și completată în sensul firesc. Majoritatea agenților economici, dacă nu toți, au reclamat de-a lungul anilor că stau la bunul plac al controlorilor fiscali, decid ei, analizează ei dacă, de exemplu, pe un lanț de TVA, atunci când trebuie să aprobe restituirea TVA, pot decide să nu restituie TVA dacă ei considerau că agentul economic respectiv știa sau ar fi putut ști dacă undeva a patra sau a cincea firmă pe lanț nu a fost în regulă cu plata TVA-ului. Noi am făcut o prevedere, care este firească, și anume, controlorul fiscal poate refuza returnarea TVA dacă după administrarea probelor poate demonstra dincolo de orice îndoială că agentul economic știa sau ar fi putut să știe. Deci, se merge pe prezumția de bună-credință pentru agentul economic și cade în sarcina celui care controlează să demonstreze dincolo de orice îndoială că agentul economic respectiv este vinovat”, a precizat Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.