Înscrieri Selecția Națională Eurovision 2018

0

Înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2018 încep pe 15 noiembrie, pe 22 decembrie urmând să fie anunțați semifinaliștii competiției, informează un comunicat al televiziunii publice.

În premieră în istoria Eurovision România, semifinalele și finala națională vor fi organizate în șase orașe din țară.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecția Națională Eurovision România o pot face până pe 15 decembrie.

Piesele pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanților nr. 191, sector 1, București), pe suport CD, cu mențiunea „Pentru Selecția Națională Eurovision 2018” înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

Artiștii vor interpreta piesele în studiourile TVR, iar juriul va alege semifinaliștii pe 21 și 22 decembrie.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecția Națională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliștilor să fie anunțate la începutul lunii februarie.

Semifinalele și finala Selecției Naționale se vor desfășura pe parcursul lunilor ianuarie și februarie 2018, fiind organizate în șase orașe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului țării noastre la etapa internațională a Concursului Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 și 10 mai și finala pe 12 mai. Până în acest moment, 18 țări și-au exprimat intenția de a participa la următoarea ediție: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia și Suedia.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Reprezentanții României — Ilinca și Alex Florea — au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.

În ultimii ani, Selecția Națională Eurovision România a fost organizată în Brașov, Craiova, Baia Mare și București.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.