Bușoi, volum cu dedicație pentru Iohannis

0

Vicepreşedintele liberal a scris volumul „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România”, prin care identifică problemele, dar şi soluţiile care ar putea da un reviriment actului medical din ţara noastră.

Sistemul de sănătate din România este in continuare slab finanțat, iar deficitul de personal își spune cuvântul, spune Cristian Buşoi în noua sa carte, lansată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I”.

„Am adunat în această carte o bună parte din experienţa pe care am căpătat-o de-a lungul anilor în zona sistemelor de sănătate, informaţiile despre politicile europene la care am lucrat în mod direct în cei 10 ani de activitate în Parlamentul European, mai ales pe zona sănătăţii, dar şi multe date şi lucruri esenţiale despre sistemul de sănătate din România”, spune Cristian Buşoi. Liderul liberal susţine că nevoia de reformă este uriaşă şi are şi câteva soluţii.

„Am descris în detaliu cum funcţionează şi ce nu este în regulă cu sistemul de sănătate din România şi în partea finală câteva dintre ideile de a îmbunătăţi sistemul de sănătate, cele mai importante fiind acelea de creşterea finanţării, de transformare a sănătăţii cu prioritate de politici publice şi finanţare în România”.

Cartea îi este dedicată lui Klaus Iohannis, în care Cristian Buşoi speră să găsească un partener pentru „însănătoşirea” sistemului medical.

„Sigur că am avut o discuţie cu domnia sa şi a fost de acord să îi dedic această carte, am discutat de mai multe ori în trecut despre sistemul de sănătate din România. Ar trebui să fie instituţia şi personalitatea care să aducă la un loc toate energiile pozitive, să-i adune pe toţi actorii şi să pornim pe un program pe termen mediu şi lung care să fie respectat de toată lumea”, conchide Buşoi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.