Maria Grapini duce românii la un eveniment major din PE

0

Conferinţa ”Diaspora românească în Uniunea Europeană”, organizată chiar de ziua europarlamentarului umanist!

Marţi, 7 noiembrie, de ziua europarlamentarului PPU-sl, Maria Grapini, în Parlamentul European va avea loc o conferinţă importantă, cu o tematică generoasă şi participare pe măsură!

Umanista îşi va petrece ziua de naştere, înconjurată de un grup de români, adus special la Bruxelles, pentru a vedea cum lucrează aleşii europeni. Grapini i-a invitat, în cadrul acţiunilor frecvente pe care le organizează în inima Europei, cu şi pentru ei, convinsă fiind că este cel mai direct mod de interacţionare cu autoritatea, fie că este locală, naţională sau europeană.  La evenimentul de marţi,  va participa, aşadar,  un grup de 37 de persoane, printre care se regăsesc şi cinci mici artişti, câştigători ai numeroaselor premii naţionale în România.

La rându-i, Maria Grapini este invitat special al evenimentului ”Diaspora românească în Uniunea Europeană”, organizat de Comunitatea Românilor din Belgia, CRP – Consiliul Românilor de Pretutindeni.

În cadrul conferinţei, vor fi adresate mesaje din partea Preşedinţiei, Parlamentului, şi vor susţine prezentări europarlamentari, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie şi ai diverselor instituţii care au un rol în domenii legate de diaspora, antreprenoriat, respectiv oportunităţi de reîntoarcere a românilor acasă.

“Mă bucur să le arăt cum funcţionează instituţiile europene şi cum putem ajuta Romania în calitatea de eurodeputaţi, sunt convinsă că acest eveniment, la care vor fi lângă mine, li se va părea interesant, sunt fericită că, de ziua mea, chiar dacă sunt la Bruxelles, voi sărbători româneşte!”, a declarat Maria Grapini.

Cotidianul online „Cronica Română” îi urează „La mulți ani!” celui mai activ și implicat europarlamentar român, Maria Grapini,  cea care a demonstrat, cu vârf și îndesat, în ultimii ani, că există și români devotați țării lor,  români care pun interesul național mai presus de orice!

maria grapini foto 2

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.