Premierul cere demiteri în ședința de guvern

0

România riscă să rămână din nou fără posibilitatea de a accesa fonduri europene, iar premierul Mihai Tudose a cerut demiterea celor vinovaţi în debutul şedinţei de guvern de miercuri. 

Şedinţa de Guvern dedicată modificărilor fiscale a început cu un mare scandal legat de accesarea fondurilor europene. Premierul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, să demită conducerea autorității de management responsabilă de Programul Operațional Competitivitate (POC), din cauză că există riscul ca România să piardă o sumă mare de bani.

„Am o întrebare cţtre dl ministru Nica – La AM Competitivitate, cine se ocupă? Ca înteleg ca mai avem un pic si mai pierdem niste bani din fondurile europene? a declarat premierul Tudose.

Ministrul Nica a precizat că a primit o comunicare cu privire la riscul de a fi pierduți definitiv primii bani din exercițiul financiar 2014 — 2020, precizând că a luat măsurile necesare.

„Am dispus măsurile necesare ca să reparăm și la sfârșitul lunii noiembrie să nu pierdem, totuși, acești bani”, a spus Nica.

Mihai Tudose l-a întrebat pe Marius Nica după cine trebuie să „repare”, ministrul răspunzând: „După cei care au gestionat până acum. (…) Directorul autorității de management”.

„Eu cred că își va putea găsi un loc de muncă unde să fie util cu adevărat, nu?”, a completat Tudose.

Nica a confirmat, precizând totodată că, miercuri, va solicita și Corpului de control al premierului să analizeze situația de la această autoritate de management.

„Da. O să solicităm și prezența Corpului de control al prim-ministrului. (…) Astăzi”, a afirmat Nica.

„Cred ca o sa-si gaseasca un loc de munca in care sa fie cu adevarat util”, a conchis premierul Tudose.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.