Lipsă de personal la Spitalul Județean Buzău

0

Medicii se plâng de condițiile din spitale, dar nici într-unul proaspăt renovat nu se înghesuie să lucreze. E cazul unui spital din județul Buzău, a cărui modernizare a costat un milion și jumătate de euro. Oameni din 9 comune au nevoie de servicii medicale, dar deocamdată anunțurile de angajare au rămas fără răspuns.

Aparatura nouă, saloane curate, buget suficient pentru funcționare și zero medici. Aceasta este situația la spitalul proaspăt reabilitat din Pârscov. De mai bine de 6 luni spitalul județean de urgență Buzău, care administrează Unitatea sanitară, organizează concurs pentru angajarea a 5 medici specialiști.

Pe lângă decontarea a o mie de lei lunar pentru chirie, autoritățile le mai promit medicilor care vor să lucreze la Pârscov, alte două salarii medii timp de 6 luni.

Conducerea spitalului județean susține ca centrul medical din Pârscov se va deschide oricum, ca să decongestioneze activitatea din cea mai mare unitate medicală din județ.

În ultimii șase ani, localnicii din cele 9 comune arondate au cheltuit mult ca să ajungă la Buzău chiar și pentru cele mai banale afecțiuni.

Spitalul din Pârscov a fost construit în 1989 pe terenul fostului dispensar policlinic din contribuția localnicilor. Considerat ineficient, a fost închis în 2011, odată cu zeci de unități similare din țara. Patru ani mai târziu a fost preluat de spitalul județean.

Noul centru de sănătate multifuncțional Pârscov are în schema de personal 5 medici și 17 asistente plus infirmiere.

Va avea 20 de paturi pentru internare de zi și 5 cabinete de specialitate: medicină internă, obstetrică ginecologie, pediatrie, chirurgie și ORL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.