Niciun ofertant pentru marca Rapid

Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat, joi, pentru Agerpres, că licitația publică cu strigare pentru vânzarea mărcilor, culorilor și trofeelor grupării giuleștene, al cărei preț de pornire a fost stabilit la 3,4 milioane de euro plus TVA, nu va mai avea loc vineri deoarece nu s-a înscris nimeni.

Florea a explicat că o singură persoană juridică a achiziționat caietul de sarcini în valoare de 2.000 de lei, AS Academia Rapid București, grupare care are o asociere cu Primăria Sectorului 1, dar garanția de participare în valoare de 340.000 de euro nu a achitat-o nimeni.

„Nu s-a arătat nimeni interesat să participe la licitația de vineri. Caietul de sarcini a fost achiziționat doar de Academia Rapid, însă nimeni nu a achitat și garanția de participare. Așa că, nefiind nimeni înscris, licitația de mâine nu va avea loc. Conform legii, putem organiza următoarea licitație peste 10 zile. Deci, probabil că va fi pe 24 noiembrie, când prețul de pornire va fi cu 10% mai mic”, a afirmat Florea.

Contactat telefonic, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, pentru Agerpres, că Academia Rapid nu va participa la licitația de vineri. „Prețul de 3,4 milioane de euro este mult prea mare și nu se bazează pe nimic. Adică evaluatorul spune că mărcile și trofeele se ridică la 400.000 de euro, iar apoi Adunarea Generală a creditorilor mărește prețul de zece ori. În aceste condiții Academia Rapid nu va participa la licitație”, a precizat Tudorache.

Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit în ședința sa din 26 octombrie ca prețul de pornire al licitației pentru vânzarea mărcilor și culorilor echipei giuleștene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Inițial, o firmă specializată în evaluare stabilise ca preț de pornire 406.800 de euro, sumă respinsă de creditorul majoritar.

Licitația a fost programată pentru 10 noiembrie, la ora 14,00, iar dacă nimeni nu oferă 3,4 milioane de euro plus TVA se organizează o alta în care prețul va scădea cu 10%. Dacă nici această sumă nu va fi achitată de nimeni, la cea de-a treia licitație prețul va scădea la 1,7 milioane de euro.

Academia Rapid București, echipa înființată anul acesta prin asociere cu Primăria Sectorului 1, care a obținut dreptul de folosință a mărcii, culorilor și siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, evoluează în prezent în Liga a IV-a. Primăria a anunțat că dorește să achiziționeze marca, culorile și sigla FC Rapid.

Conform Ordonanței de Urgență 38/2017, autoritățile publice locale pot finanța activitățile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei Sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro.

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvență în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul București a dispus intrarea în faliment și dizolvarea societății. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuie să scoată la licitație sigla, culorile și mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.