PE: Procedura de Brexit are probleme majore!

0

„Problemele majore” privind drepturile cetăţenilor după Brexit trebuie să fie rezolvate, a afirmat negociatorul-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, citează Tass.

Procedura de Brexit are „probleme majore” nerezolvate privind drepturile cetăţenilor. Declaraţia are loc în ajunul următoarei runde pentru negocierile privind Brexit, dintre Londra şi Bruxelles.

Verhofstadt a transmis că ”asigurările Londrei în privinţa statului cetăţenilor UE ce trăiesc în Marea Britanie nu au fost suficient de bune”, informează Mediafax

Premierul britanic, Theresa May, a reiterat că cele două părţi sunt foarte aproape de un acord.

Pe de altă parte, ministrul britanic pentru dezvoltare internațională, Priti Patel, a demisionat miercuri seară, după ce s-a întâlnit cu personalități politice israeliene fără să-și informeze guvernul, devenind al doilea oficial care părăsește cabinetul într-o săptămână, a anunțat Downing Street, transmite AFP.

Priti Patel, 45 de ani, a prezentat premierului Theresa May scuzele sale și demisia din funcție, după ce a fost convocată în Downing 10, scurtându-și din acest motiv o vizită în Africa.

„Am acționat cu cele mai bune intenții, dar acestea nu au respectat cerințele de transparență și de deschidere pe care le-am susținut și promovat”, a scris Patel, în scrisoarea sa de demisie.

Este vorba de a doua plecare din guvernul conservator britanic într-o săptămână după cea a ministrului Apărării, Michael Fallon, pe 1 noiembrie.

Acesta a anunțat miercurea trecută că demisionează după ce a fost acuzat că a atins în mod nepotrivit o ziaristă în 2002, în timp ce o altă jurnalistă a declarat că, în 2003, Fallon s-a aruncat asupra ei și a încercat s-o sărute. Alți doi membri ai guvernului, vicepremierul Damian Green și secretarul de stat pentru comerț internațional, Mark Garnier, sunt acuzați de hărțuire. Și trei deputați conservatori fac obiectul unei anchete a partidului după introducerea unui nou cod de conduită internă.

Priti Patel a prezentat luni scuze pentru că s-a întâlnit cu o serie de oficiali israelieni, printre care premierul Benjamin Netanyahu, dar și cu reprezentanți ai ONG-urilor și ai unor companii, pe timpul unei vacanțe, în luna august, fără a informa în prealabil guvernul britanic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.