Schimb de replici între Tudose și oficialii Renault

Premierul Mihai Tudose a comentat la începutul şedinţei de guvern despre protestul de la Mioveni, spunând că lucrurile s-au inflamat din cauza unei prevederi care blochează scoaterea banilor din ţară. În replică, Renault a răspuns imediat şi răspicat că ei nu au organizat protestul, ci doar au fost informaţi de el. 

Groupe Renault a explicat printr-un comunicat de presă că nu comentează deciziile politice ale autorităților, și că firma a fost doar informată de sindicat de mișcarea de protest, insa nu a avut niciun rol în organizarea lui.

Reacţia Renault vine după ce premierul Mihai Tudose a lansat un nou atac la adresa multinaţionalelor la începutul şedinţei de guvern de nmiercuri.

„Ca să nu fiu secretos vă spun care este părerea mea şi a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuţiilor, acolo şi sindicate şi patronate care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuţiei. S-au inflamat după ce Guvernul doreşte să introducă nişte măsuri foarte ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislaţia românească o directivă europeană, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul. Adică, să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale. Dar, din fericire, înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi”, a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern”, a declarat Mihai Tudose.

La Mioveni au ieșit în stradă 10 mii de oameni, manifestând împotriva măsurilor fiscale ale guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.