Viceprimarul Ciolacu, întâlnire cu delegația BERD

0

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), context în care oficialul român a comunicat intenția Guvernului în privința unei eventuale modificări a legislației, astfel încât instituțiile finanțatoare internaționale să poată participa la licitațiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderență în domeniul infrastructurii.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul întrevederii, la care a participat și ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, vicepremierul Ciolacu i-a informat pe reprezentanții BERD și cu privire la măsurile concrete pe care Guvernul intenționează să le ia pentru transparentizarea sistemului de licitații.

„România are proiecte blocate de peste 3-5 ani și a devenit o tradiție a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD și a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitație și legislația din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă”, a afirmat viceprim-ministrul, citat în comunicat.

Sursa citată precizează că, în ceea ce privește proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanțelor, Ciolacu a precizat că la sfârșitul săptămânii viitoare va fi definitivată forma finală și va fi transmisă spre consultare partenerilor internaționali.

La rândul său, conform comunicatului, ministrul Finanțelor a solicitat reprezentanților BERD o reevaluare a dobânzilor și a condițiilor de acordare a creditelor pentru România.

Reprezentanții BERD au exprimat dorința de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieței de capital și în cel al infrastucturii, dar și de a finanța proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigațiilor sau al turismului, se mai arată în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.