Arafat a vizitat două centre medicale din Ramallah

0

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctor Raed Arafat, însoțit de șeful Oficiului de Reprezentare al României în Palestina, Cătălin-Mihai Țîrlea, au vizitat, joi seară și vineri dimineață, două centre medicale din Ramallah, ai căror directori au studiat în România.

Delegația formată din oficiali români și palestinieni a vizitat, joi seară, Istishari Arab Hospital din Ramallah, spital privat construit în urmă cu doi ani și dedicat pacienților care beneficiază de asigurări private și persoanelor din domeniul apărării, informează Agerpres.

Reprezentanții spitalului au prezentat delegației româno-palestiniene secțiile spitalului, inclusiv centrul de recoltare de sânge și neonatologie, dar și policlinica și secția de primiri urgențe. Directorului unității medicale, cu circa 340 de paturi și peste 400 de angajați, s-a declarat mândru să primească o astfel de vizită și a mărturisit, în limba română, că a studiat în România în anii ’80, dar s-a întors în Palestina pentru a profesa. La rândul său, dr. Raed Arafat s-a arătat impresionat de dotările Istishari Arab Hospital.

Vineri dimineață, delegația română însoțită de ministrul Sănătății din Palestina, doctor Jawad Awaad, și de alți oficiali s-a deplasat la Palestine Medical Center, principalul spital de stat din Ramallah, care este de fapt un centru medical de mari dimensiuni, ce cuprinde cinci spitale cu diferite specializări. Și directorul acestei instituții a declarat, tot în limba română, că a studiat în România și a ales să profeseze în Palestina. De asemenea, acesta a precizat că unul dintre cei șase medici din Palestina instruiți în România, la Târgu Mureș, timp de șase luni în medicina de urgență conduce în prezent departamentul de urgențe al spitalului din Ramallah.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.