Cifra de afaceri din industrie s-a majorat

0

Cifra de afaceri din industrie a crescut, pe ansamblu, cu 10,9% în primele nouă luni din acest an, față de perioada similară a anului trecut, datorită rezultatelor pozitive din industria extractivă (+15,3%) și industria prelucrătoare (+10,8%), a anunțat, vineri, Institutul Național de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri în: industria energetică (+19,9%), industria bunurilor de capital (+15,8%), industria bunurilor intermediare (+9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,9%) și industria bunurilor de uz curent (+5,2%), informează Agerpres.

Potrivit datelor INS, în luna septembrie 2017, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a crescut față de luna august cu 9,4%, ca urmare majorărilor din industria prelucrătoare (+9,4%) și din industria extractivă (+6,6%). De asemenea, pe marile grupe industriale, au mai fost creșteri în industria bunurilor de capital (+22,1%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+8,9%) și industria bunurilor intermediare (+8,3%), iar scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-6,8%) și industria bunurilor de uz curent (-0,4%).

Comparativ cu luna septembrie 2016, afacerile din industrie s-au majorat pe ansamblu cu 11,8%, datorită industriei extractive (+28,5%) și industriei prelucrătoare (+11,5%). Pe marile grupe industriale au fost înregistrate creșteri în industria energetică (+62,4%), industria bunurilor de capital (+12,1%), industria bunurilor intermediare (+11,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,6%) și industria bunurilor de uz curent (+3,0%).

Datele INS precizează că valoarea cifrei de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.