Fostul lider al Parlamentului Cataloniei, eliberat

Fostul preşedinte al Parlamentului regional al Cataloniei, Carme Forcadell, a plătit, vineri, cauţiunea în valoare de 150.000 de euro şi va fi eliberată din arest după doar o noapte, a anunţat o instanţă spaniolă, relatează site-ul agenţiei Reuters. Forcadell a fost arestată preventiv, joi, fiind acuzată de rebeliune, răzvrătire şi utilizarea abuzivă a fondurilor publice, alături de alţi cinci membri ai Parlamentului catalan.

În baza eliberării pe cauţiune, Carme Forcadell are interdicţie de a părăsi ţara, iar paşaportul ei a fost predat autorităţilor de către avocat. Fostul preşedinte al Parlamentului regional al Cataloniei a petrecut noaptea în închisoarea Alcala-Meco din Madrid, scrie Mediafax.

În cadrul audierii de joi de la Curtea Supremă, Carme Forcadell a recunoscut importanţa Articolului 155 din Constituţia Spaniei şi a precizat că declararea independenţei regiunii a fost un act simbolic.

Carme Forcadell, Lluis Maria Corominas, Anna Simo, Lluis Guino, Ramona Barrufet şi Joan Josep Nuet i Pujals riscă pedepse de zeci de ani în închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri pentru organizarea referendumului pe tema independenţei Cataloniei.

Opt foşti miniştri ai Guvernului regional din Catalonia, inclusiv fostul vicepremier Oriol Junqueras, se află în arest din data de 2 noiembrie, fiind acuzaţi de rebeliune şi utilizarea abuzivă a fondurilor publice.

Săptămâna trecută, o instanţă din Madrid a emis mandate europene de arestare pentru fostul premier catalan Carles Puigdemont şi pentru patru dintre foştii miniştri ai executivului regional: Meritxell Serret (ministrul Agriculturii), Antoni Comin (ministrul Sănătăţii), Lluis Puig (ministrul Culturii), Clara Ponsati (ministrul Educaţiei). Cei cinci se află în libertate în Belgia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.