Memorandumul cu KazMunaiGaz, condiționat

0

O prelungire a Memorandumul încheiat în urmă cu patru ani statul român cu KazMunaiGaz, proprietarul grupului Rompetrol, va fi discutată după îndeplinirea a două condiții, respectiv achitarea datoriei istorice a companiei față de statul român și soluționarea cauzei de către justiție, informează Ministerul Energiei printr-un comunicat de presă remis vineri seara.

Conform sursei citate, premierul Mihai Tudose a subliniat că cele două condiții trebuie întrunite cumulativ, altfel statul român nu va mai putea lua în calcul înțelegerea din 2013.

Pe de altă parte, Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte al KazMunaiGaz, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că au primit confirmarea de la reprezentanții Guvernului că, lucrurile vor fi accelarate și „vom vedea soluții rapide” în privința—memorandumului.

„Ne-am întâlnit ieri (joi — n.r.) cu reprezentanții Guvernului, cu premierul Tudose și miniștrii Energiei, Economiei și Finanțelor. Tema principală de discuție a fost intrarea în vigoare a memorandumului de înțelegere din 2013 și să ne reasigurăm angajamentele că suntem gata să punem în aplicare acest memorandum. Avem confirmarea că lucrurile vor fi accelerate și vom vedea soluții rapide”, a spus Zhangulov.

Potrivit acestuia, Memorandumul prevede, pe de o parte, vânzarea de către stat a unei participații de 26% din Rompetrol Rafinare, pe care KMGI s-a angajat să o achiziționeze cu 200 de milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.