Primarul Chirtoacă, plasat sub control judiciar

0

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat vineri din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar, relatează Radio Chișinău.

Decizia aprobată de Judecătoria Chișinău a intrat în vigoare vineri, la ora 13:00 și se aplică pentru un termen de 30 de zile.

El nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se afla persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat.

Dorin Chirtoacă a declarat presei că decizia este una tardivă și formală, luată înainte de referendumul privind demiterea sa, din 19 noiembrie.

„Ceva nu este în regulă; este o decizie tardivă și de ochii lumii. În mod normal ar trebui să aibă loc eliberarea și încetarea dosarului penal. Probabil vor începe acum presiuni cu demisia, va începe un tămbălău și mai mare cum că m-aș fi vândut lui (Vlad) Plahotniuc”, a spus el, referindu-se la controversatul lider al Partidului Democrat, aflat la guvernare. Dorin Chirtoacă a mai spus că se așteaptă la creșterea presiunilor la adresa sa și insinuărilor.

Primarul suspendat al Chișinăului a declarat că va contesta la Curtea de Apel această decizie a instanței de judecată și va cere încetarea procesului penal.

Procurorul Victoria Furtună a declarat că va studia decizia Judecătoriei Chișinău după care va decide dacă o va ataca în instanța superioară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.