Cetatea Deva, extrem de vizitată în 2017

0

Peste 12.000 de turiști români și străini au vizitat Cetatea Deva în luna octombrie, adulții reprezentând o jumătate din numărul total al vizitatorilor (52%) iar copiii – mai mult de o treime (36%), potrivit datelor statistice ale Serviciului Administrare Cetate Deva.

„Cifrele arată o creștere cu 10% a numărului de vizitatori copii și cu 7% a turiștilor pensionari, comparativ cu luna septembrie 2017, dacă luăm în calcul doar persoanele care au folosit telecabina pentru cel puțin una dintre călătorii”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu, informează Agerpres.

Procentul vizitatorilor care folosesc telecabina pentru călătoria dus-întors continuă să fie unul ridicat, de circa 92%, deși se constată totuși o scădere cu 3% față de datele statistice din perioada iulie-septembrie 2017.

Considerată una dintre atracțiile turistice principale ale municipiului Deva, Cetatea este promovată intens la manifestări de profil, cel mai recent eveniment fiind Târgul Mondial de Turism de la Londra, care a avut loc în perioada 6-8 noiembrie.

„Cetatea Deva a fost singurul monument istoric din județul Hunedoara promovat la World Travel Market 2017”, a precizat reprezentanta Primăriei Deva.

Aproape 365.000 de persoane au inclus Cetatea Deva pe lista obiectivelor vizitate de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.