„Amprente celebre în #AlbaIulia”

Un film documentar care aduce sub aceeași „umbrelă vizuală” împărați, regi, voievozi, oameni de cultură, din spații și timpuri diferite, care și-au legat pentru totdeauna numele de Alba Iulia, a fost lansat marți la Palatul Apor, la eveniment fiind prezenți și o parte dintre reenactorii care întruchipează personalitățile istorice respective.

„Ne referim la personalități marcante care au domnit aici, s-au încoronat, au luat decizii importante, au înființat școli de renume, au făcut descoperiri notabile, au organizat evenimente memorabile, au sprijinit financiar Cetatea, au ridicat edificii civile, militare, de cultură și care și-au legat pentru totdeauna numele de orașul Alba Iulia”, au menționat organizatorii, informează Agerpres.

„Amprente celebre în #AlbaIulia” este un documentar care exploatează vizual o parte din patrimoniul cultural deosebit cu care este înzestrat orașul Alba Iulia, inițiativa realizării unui astfel de documentar fiind unică în România, susțin autorii acestuia.

„Filmul, un documentar care promovează diversitatea, toleranța, multiculturalismul, conviețuirea interetnică și interconfesională, va fi folosit ca instrument de promovare a zestrei culturale de excepție a orașului. Cu o durată de 28 de minute, documentarul, care aduce în atenție 30 de personalități celebre, are și subtitrări în cinci limbi de circulație internațională — engleză, franceză, germană, italiană și maghiară”, a declarat, cu prilejul evenimentului de lansare, managerul de proiect, Nicu Neag. El le-a garantat celor prezenți că o să „redescopere” orașul într-un mod „altfel, inedit”.

Documentarul, care va fi folosit ca instrument de marketing cultural, de promovare a orașului, spune povestea a 30 de personalități care au scris istorie la Alba Iulia, respectiv care au domnit aici, s-au încoronat, au înființat școli de renume, au făcut descoperiri notabile, au organizat evenimente memorabile, au ridicat edificii civile, militare, de cultură și care și-au legat pentru totdeauna numele de acest oraș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.