Conservatorii conduc în sondaje în Polonia

0

Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, este susținut de 45% din electoratul polonez, relevă un nou sondaj de opinie, realizat de institutul CBOS și dat publicității marți de site-ul thenews.pl.

Sprijinul popular pentru PiS, care a preluat puterea executivă după victoria în alegerile de la finalul lui 2015 din Polonia, a scăzut totuși cu două puncte procentuale față de luna octombrie.

Partidul de opoziție Platforma Civică (PO, liberal) deține 17% în preferințele electoratului polonez, în creștere cu un punct procentual față de octombrie. Pe poziția a treia în sondajul CBOS se află formațiunea de extremă dreapta Kukiz’15, cu 8% din preferințele alegătorilor, aceasta fiind urmată de partidul Nowoczesna (Modern), cu 5% din preferințele electoratului polonez, potrivit Agerpres.

Sondajul mai arată că niciun alt partid polonez nu ar trece pragul de 5% din voturi necesar pentru a accede în parlament.

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 2-12 noiembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.016 alegători polonezi, care au fost întrebați ce formațiune ar susține dacă ar avea loc alegeri parlamentare în prima jumătate a acestei luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.