Seulul nu crede că Kim Jong-un vrea un dialog

0

Coreea de Nord nu va putea să-și distrugă complet armele nucleare într-un interval scurt, ținând cont de starea arsenalului său, a estimat marți președintele sud-coreean Moon Jae-in, potrivit agențiilor de presă Reuters și Yonhap.

Într-o conferință de presă la Manila, unde a participat la summitul Asociației Națiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), Moon a spus că, în cazul în care Phenianul este de acord să înceapă un dialog privind programul său nuclear, ar fi deschise toate opțiunile.

Negocierile ar aborda inclusiv problema posibilei relaxări a sancțiunilor internaționale impuse Coreei de Nord dacă aceasta decide cel puțin să-și înghețe programul nuclear și să se așeze la masa negocierilor.

”Aceasta înseamnă că ar fi probabil ca întâi Coreea de Nord să-și înghețe programul nuclear și apoi să se îndrepte spre o dezafectare completă (a arsenalului nuclear), iar dacă acest lucru se întâmplă cred că noi și comunitatea internațională putem discuta despre ce putem face în schimb”, a menționat șeful statului sud-coreean.

El a adăugat că Jocurile Olimpice de Iarnă care vor fi găzduite de stațiunea sud-coreeană Pyeongchang la începutul anului viitor ar putea reprezentanta pentru Coreea de Nord o ocazie de a ieși din îndelungata sa izolare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.