Rusia respinge acuzațiile Theresei May

Share:

Rusia a apreciat marți drept ‘iresponsabile și fără fundament’ acuzațiile premierului britanic Theresa May cu privire la acțiunile ‘ostile’ ale Moscovei, văzând în acestea necesitatea Londrei de a deturna atenția opiniei publice britanice spre un ‘inamic extern’ în contextul Brexitului.

Într-un discurs luni seara, premierul britanic a criticat virulent Rusia pentru rolul ei în criza ucraineană și „spionajul cibernetic” și utilizarea mijloacelor sale de informare în masă ca „arme”, asigurând că Regatul Unit va face tot „ce este nevoie pentru a se proteja”, potrivit Agerpres.

‘Evocarea acestor teze nu este nouă, dar ceea ce le unește este caracterul iresponsabil și neîntemeiat al acuzațiilor împotriva Rusiei „, a reacționat marți purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-un comunicat, reamintind intervențiile britanice în Libia și Irak.

‘Societatea britanică traversează în prezent nu cea mai bună perioadă în contextul ieșirii din Uniunea Europeană și al sciziunilor interne. Evident, este nevoie de un inamic extern pentru a deturna atenția și a fost aleasă Rusia’ pentru acest rol, a adăugat ea, regretând alegerea Londrei spre ‘confruntare’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.