UDMR nu semnează moțiunea de cenzură a PNL

Share:

Noile măsuri fiscale au fost introduse prea brutal, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la RFI. Liderul maghiarilor spune însă că formaţiunea sa nu va semna moţiunea de cenzură pentru că „relaţia UDMR-PNL s-a stricat enorm în ultimul an”.

Kelemen Hunor afirmă că „la prima vedere, sunt nişte măsuri neoliberale. Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat e conform principiului filosofiei fiscale neoliberale, precum şi scăderea taxei cotei unice de la 16% la 10%. Problema până la urmă este că a fost introdus acest pachet de măsuri fără o pregătire prealabilă, mult prea brutal, mult prea radical şi rezolvă câteva probleme importante, dar va crea alte probleme mult mai importante pe termen mediu, pe termen lung, dacă nu se va trece şi la o reformă administrativă”.

Liderul UDMR anunţă că formaţiunea sa va depune amendamente la măsurile fiscale adoptate de Guvern.

„Vom depune amendamente. În primul rând, vrem să echilibrăm bugetele autorităţilor locale şi să spunem că 100% din impozitul pe venit rămâne la dispoziţia autorităţilor locale (…). Apoi, noi vom propune ca acel 1% să fie opţional pentru firmele care au un rulaj de până la un milion de euro, să nu fie obligatoriu”.

Întrebat dacă UDMR va susţine moţiunea de cenzură a PNL şi USR, Kelemen Hunor a răspuns că „moţiunea de cenzură este binevenită oricând, dar în acest moment, această moţiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD şi ALDE au o majoritate stabilă, cifric. Eu mă mir că Partidul Naţional Liberal depune o moţiune de cenzură pe nişte măsuri fiscale neoliberale, dar mă rog, e treaba lor dacă se ciocnesc trenurile în capul lor sau nu se ciocnesc, nu mă interesează”.

În opinia lui Kelemen Hunor „înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să ştim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcţia în care vor să ducă ţara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulţumeşte în nici un fel”.

„Noi nu vom semna această moţiune de cenzură”, declară Kelemen Hunor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.