Concurență acerbă la examenul de rezidențiat

0

Un număr de 6.817 candidați vor candida, duminică, pe 3.524 de locuri scoase la concursul pentru admiterea în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, care va fi organizat în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ‘Carol Davila’ din București, 2.537 de concurenți vor susține examenul în centrul universitar București, informează Agerpres.

Pentru acest concurs, la UMF ‘Carol Davila’ din București s-au înscris 1.888 de candidați la medicină, 483 la medicină dentară și 166 la farmacie.

În ceea ce privește organizarea și desfășurarea concursului din București, vor fi puse la dispoziție 44 de săli ce au fost repartizate în incinta Facultății de Medicină (bd-ul Eroilor Sanitari, nr. 8), Spitalul Universitar, în incinta Facultății de Farmacie (str. Traian Vuia, nr.6), precum și la Universitatea Româno-Americană (bd-ul Expoziției, nr. 1B).

La nivel național, dintre cele 3.524 de locuri scoase la concurs, 3.137 au fost repartizate domeniului medicină (762 București), 258 domeniului medicină dentară (45 București) și 129 domeniului farmacie (34 București).

Candidaților li se va permite intrarea în sălile de concurs de la ora 8,30, iar subiectele vor fi deschise la ora 10,00. Examenul constă într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestații, candidații vor avea la dispoziție 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

Răspunsul contestațiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, dintre care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.