Circul Inimii prezintă spectacolul „Limits”, la Timișoara

Share:

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei „Limits”, care abordează tema refugiaților.

Circul contemporan în Timișoara a fost gândit ca un eveniment care să formeze gustul publicului pentru o nouă formă de artă a spectacolului, informează Agerpres.

”Timișoara 2021 își propune să vină de câte ori este posibil cu elemente noi față de ceea ce se întâmplă în peisajul cultural și artistic timișorean și, dacă este posibil, și la nivel național. Este misiunea noastră să testăm gusturile publicului, să-l formăm ca și public, iar circul contemporan este una și prima dintre aceste inițiative”, a declarat luni, presei, Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Prin prezența Cirkus Cirkor la Timișoara, publicului i se oferă atât un spectacol, cât și o posibilitate de formare a tinerilor și adulților prin organizarea a patru ateliere de lucru pentru copii, unul pentru adulți și unul special creat pentru artiștii din Timișoara, interesați să interacționeze cu cei ai companiei Cirkus Cirkor.

”Miercuri va avea loc spectacolul ‘Limits’ (‘Limite’) care abordează o temă sensibilă a zilelor noastre în Europa, problema refugiaților, și a pornit de la ideea directoarei artistice a spectacolului, din Suedia, care s-a confruntat de-a lungul anilor cu valuri de migranți în țara sa, voia să le ofere un cămin și, de fiecare dată când constata că nu mai există spațiu fizic pentru încă un refugiat, solicitant de azil, se găsea în mod miraculos încă un loc. Practic, a testat limitele și capacitatea primirii refugiaților în Suedia”, a detaliat Simona Neumann.

Ea adaugă că problema limitelor poate fi înțeleasă și metaforic, iar publicul timișorean este invitat să mediteze la acest aspect, până unde ne putem întinde limitele când credem că nu mai putem sau că nu mai este posibil, dar întotdeauna realizăm că este posibil să ne depășim limitele fizice și emoționale sau intelectuale.

Este un spectacol complex, fără clovni și fără animale, este un spectacol care combină acrobația, dansul, teatrul contemporan, arta stradală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.