Inundațiile fac ravagii în Grecia

Share:

Autorităţile din Grecia au anunţat luni că bilanţul indunaţiilor produse la periferia Atenei a ajuns la 20 de morţi, alte două persoane sunt date dispărute, iar Guvernul elen a decretat stare de urgenţă în zonele puternic afectate de ploile masive, informează The Associated Press.

Serviciile de intervenţie au descoperit trupul neînsufleţit al unui bărbat de 83 de ani în suburbia ateniană Mandra, la câţiva kilometri distanţă faţă de locul în care a fost văzut ultima oară, iar bilanţul indunaţiilor a ajuns la 20 de morţi.

Alte două persoane sunt date dispărute, iar Guvernul grec a decretat stare de urgenţă în zonele din centrul şi nordul Greciei puternic afectate de condiţiile meteo.

Potrivit meteorologilor, Grecia nu va fi ocolită de ploi masive în următoarele zile.

Inundaţiile s-au produs în cursul săptămânii trecute, în urma ploilor abundente. Localităţile Nea Peramos şi Mandra, situate la periferia vestică a capitalei Greciei, au fost inundate complet. Situaţia este dificilă şi în zona Magoula.

În total, alte 17 persoane au fost rănite şi sunt spitalizate, iar mii de persoane au fost evacuate.

Ulterior, Alexis Tsipras, premierul Greciei, a decretat doliu naţional şi a anunţat alocarea unor fonduri speciale pentru asistenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.