Peștele șprot, aliat al sănătății şi siluetei tale

Motivele pentru care ar trebui să alegi carnea de pește, în detrimentul oricărei alte cărni, sunt din ce în ce mai multe. Nu trebuie să fii doctor în nutriție pentru a analiza beneficiile consumului de pește. Este bogat în substanțe hrănitoare și acizi grași (extrem de benefici organismului) şi mai are și un număr redus de calorii. Aceasta este de fapt calitatea imbatabilă a cărnii de pește: caloriile reduse. Poți combina carnea de pește aproape cu orice fel de garnitură, de la legume sote, tocănițe de legume, orez, până la cartofi și tot nu ‚îngraşă’.

Ori, dacă ai auzit și tu zvonurile răutăcioase cum că anumiți pești au un aport prea mare de mercur și, implicit, consumul cărnii de acest tip ar fi toxic pentru organism, avem vești bune: astăzi îți vorbim despre un pește care nu are acest conținut de mercur datorită…mărimii sale. Este vorba despre șprot – un pește mic, dar foarte sănătos.

Șprotul are un gust delicios, care poate fi preparat într-o varietare de metode. Cele mai la îndemână reţete fac referire la folosirea șprotului din conservă. Este rapid, eficientă nu schimbă gustul mâncării și nu consumă timp mai deloc.

Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România, îți recomandă bruschettele cu șprot. O rețetă care poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal, mai ales pentru serile târzii în care te gândești de două ori înainte să deschizi frigiderul. Pentru că nu trebuie să-ți pui pofta în cui; nu când vorbim despre Eva Șprot în ulei Vegetal sau Eva Șprot în sos tomat. Ambele variante îți vor satisface pofta pentru o gustare sănătoasă pe fugă sau pentru o cină delicioasă pe îndelete.

Ai nevoie de o baghetă din semințe și făină integrală, o lămâie, o conservă Eva Șprot în ulei Vegetal sau Eva Șprot în sos tomat și, la alegere, roșii cherry sau o ridiche albă. Dacă ții la decorul din farfurie, poți adăuga niște rucola proaspătă. Taie bagheta în felii nici prea groase, nici prea subțiri, prăjește-le câteva minute apoi freacă-le cu un cățel de usturoi. Ulterior decorează fiecare felie cu câte o bucată de șprot și, după gust, cu roșii sau ridiche și rucola.

Cu bruschettele numa’ bune de savurat, linsul pe degete este garantat!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.