Șeful diplomației de la Phenian, în Cuba

Share:

Ministrul de externe nord-coreean, Ri Yong Ho, este așteptat luni în Cuba în contextul în care aceste două țări au relații tensionate cu SUA, relatează AFP.

Într-un comunicat publicat sâmbătă seara, Ministerul Afacerilor Externe din Cuba a informat că ministrul nord-coreean se va întâlni cu omologul său cubanez Bruno Rodriguez Parrilla și va participa la evenimente care nu au fost detaliate.

Această vizită survine în contextul în care tensiunea dintre SUA și Coreea de Nord este foarte mare din cauza programelor nuclear și balistic dezvoltate de Phenian și a potențialei amenințări pe care o reprezintă rachetele nord-coreene care ar putea atinge teritoriul american.

În ceea ce privește relațiile dintre Washington și Havana, restabilite în 2015 după o jumătate de secol de întrerupere, acestea sunt de asemenea foarte delicate de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă, în ianuarie.

Regimul comunist din Cuba este unul dintre rarii aliați ai conducerii de la Phenian. Coreea de Nord a ținut trei zile de doliu național după decesul lui Fidel Castro, în noiembrie 2016, iar președintele cubanez Raul Castro și-a exprimat în luna mai solidaritatea cu regimul de la Phenian, cu prilejul vizitei unui demnitar nord-coreean.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.