Codul Fiscal, modificat, din nou, săptămâna viitoare

0

Guvernul ar trebui să modifice din nou Codul fiscal săptămâna viitoare, prin ordonanță de urgență, și să nu aștepte ca Parlamentul să facă schimbările prin care vor fi înlăturate efectele negative, a declarat, miercuri, Eugen Teodorovici, președintele Comisiei de buget-finanțe din Senat, după o ședință în care s-au discutat amendamentele aduse OUG 79/2017 privind modificarea legislației fiscale.

„Astăzi, la Comisia de buget-finanțe nu au votat nimic, am discutat toate amendamentele propuse și aproape toți membri Comisiei au împărtășit ideea ca impozitul pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi să fie opțional, argumentele sunt în această direcție. Speranța e la bunul simț al Guvernului, să înțeleagă că acest OUG 79 poate fi modificat, logic, printr-o altă ordonanță de urgență, ar fi și calea mai rapidă ca Guvernul să înțeleagă și să-și asume anumite modificări și să o facă imediat, poate chiar săptămâna viitoare prin ordonanță de urgență, să nu aștepte Parlamentul să legifereze”, a susținut Teodorovici, informează Agerpres.

În opinia sa, Guvernul ar trebui să modifice cel puțin două prevederi importante din OUG 79.

„Trebuie să găsim acele măsuri care să stimuleze, pe de-o parte, scoaterea la lumină a locurilor de muncă, pentru că știm că sunt peste o sută de mii de microîntreprinderi care nu au niciun angajat. Doi la mână, trebuie să lași opțional (impozitul pe cifra de afaceri — n.r.) pentru că acesta este spiritul de piață: lasă agentul economic să-și aleagă forma care pentru el e cea mai benefică. Dacă eu ca stat gândesc contabil, la venitul imediat, este o greșeală fatală pentru un finanțist”, a arătat senatorul PSD.

Tot el a spus apoi că nu are vreo speranță că Ministerul Finanțelor va îndrepta lucrurile.

„Sincer, nu am o speranță că Ministerul Finanțelor, astăzi, poate gândi un asemenea mecanism care să facă România mai atractivă decât statele din jurul nostru. Atâta vreme cât un român merge în Bulgaria și se înregistrează acolo, înseamnă că eu, în România, am o problemă. Eu trebuie să fac o corecție să atrag bulgarii aici, dau un exemplu”, a adăugat Teodorovici.

Întrebat cam cât ar dura să se modifice din nou Codul fiscal, el a răspuns: „Când se dorește ceva, ați văzut că se face peste noapte. Dacă vrem să cumpărăm rachete Patriot, o facem peste noapte. Când este vorba de economia ta, măcar să te agăți de aceste subiecte megaimportante și aduci și aceste măsuri economice în același ritm ca și viteză de schimbare. Deci dacă se vrea, se face”.

„Și se vrea?”, l-au întrebat jurnaliștii. „Aici este o altă discuție, nu neapărat politică. Dacă există voință, la nivel de individ, membru al acestui cabinet, ar trebui să se dorească să se poată. Săptămâna viitoare se poate face”, a arătat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.