Moțiunea de cenzură a picat!

Share:

Moţiunea de cenzură depusă de PNL – ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” – împotriva guvernul condus de Mihai Tudose a picat. Doar 159 de parlamentari au votat pentru retragerea încrederii acordate Guvernului Tudose. Pentru a fi demis guvernul Tudose ar fi fost nevoie de minimum 233 de voturi „pentru”.

Rezultatul votului a fost 159 de voturi în favoarea moţiunii, 3 voturi împotriva moţiunii de cenzură şi 23 de abtineri.

Dintr-un total de 465 de senatori şi deputaţi, doar 317 au fost prezenţi la şedinţa de joi în care s-a dezbătut şi votat moţiune de cenzură depusă de PNL şi USR împotriva Guvernului PSD – ALDE. Din cei 317 parlamentari, doar 185 au votat.

Liberalii au organizat simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul Casei Poporului.

PNL va continua lupta cu guvernul pentru a scăpa România „din ghearele unei caracatițe care încearcă să confiște statul român”, chiar dacă moțiunea de cenzură a fost respinsă, a declarat joi președintele liberal Ludovic Orban.

„Chiar dacă moțiunea nu a trecut, PNL va continua lupta cu guvernul PSDragnea pentru a scăpa România din ghearele unei caracatițe care încearcă să confiște statul român. Astăzi am fost alături de oamenii care au venit în jurul Parlamentului și am susținut împreună cu ei moțiunea de cenzură. Mă bucur că am reușit să creăm un lanț uman prin care să încercăm să apărăm cetățenii de ceea ce se întâmplă în Parlament”, a declarat Orban la Palatul Parlamentului după ședința de plen comun în care a fost respinsă moțiunea de cenzură.

El a adăugat că, din păcate, s-a dovedit că în Parlament sunt mai mulți „cei care sunt slugile lui Dragnea” decât cei care respectă voința cetățenilor.

Liderul grupului parlamentar PSD din Cameră, Ioan Munteanu, a precizat, joi, că parlamentarii social-democraţi vor fi prezenţi la şedinţa de plen comun în care se supune la vot moţiunea de cenzură, dar nu se vor pronunţa prin vot.

„PSD dă o dovadă clară de democraţie: prezenţa parlamentarilor PSD în sală asigură cvorumul de şedinţă. Fără parlamentarii PSD, această dezbatere nu ar fi putut avea loc”, a spus Munteanu.

„Ne cereţi voturile, nu o să o facem. De-a lungul anilor fiecare grup parlamentar a votat în funcţie de intersele politice, nu am avut a face comentarii împotriva deciziilor acestora. Aşa vom proceda şi noi azi. Grupurile PSD vor fi prezente pentru a asigura cvorumul. Vorbim de decmocraţie, unii o clamează, noi o facem”, a adăugat Munteanu.

„Programul Dragnea-Vâlcov va duce țara într-o situație foarte dificilă”, spune liderul PMP. Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, în plenul reunit unde se dezbate moţiunea de cenzură, că are convingerea că aceasta va trece, motiv pentru care îl propune pe Siegfried Mureşan în funcţia de viitor premier”, a spus președintele PMP, Traian Băsescu, în discursul său din Parlament.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.