Iresponsabilii!

Mi-e silă de voi, de interminabilele voastre lupte pentru Putere, funcții, imunitate și privilegii, de refuzul vostru de a înțelege că interesul național primează în dauna unor jocuri politice mizere în care tot ceea ce conteză pentru voi, pentru găștile voastre infracționale, este profitul. Profitul la nivel politic și financiar!

Ați confiscat România, ați împărțit-o în hălci pe care le devorați/decredibilizați după bunul plac, vă credeți mai presus de orice noțiune de lege, bun simț, demnitate și respect față de cei care v-au trimis în Parlament și ale căror interese ați promis că le veți apăra!

Este greu de crezut, de înțeles, de explicat, cum un stat poate deveni un stat paralel doar pentru că liderul vostru suprem este inculpat, trimis în judecată, condamnat, în funcție de un dosar sau altul. Dacă Liviu Dragnea ar scăpa mâine de toate aceste dosare, de toate aceste probleme cu Justiția, sunt convins că așa-mult clamatul stat paralel ar dispărea ca prin minune.

Cum te poți suporta, ca și parlamentar, când sunt convins că știi, trebuie să știi, că miza ta reală ca și ales, fie și pe listele PSD, este să aperi interesele românilor și ale României și nicidecum pe cele ale unui lider efemer al partidului din care faci parte!

La fel de inexplicabil este și modul în care Liviu Dragnea, de altfel un politician abil și cu experiență al cărui merit în câștigarea alegerilor locale și parlamentare de anul trecut este incontestabil, se agață cu dinții de funcții, de Putere. Știe, ce-i drept, foarte bine că fără funcțiile de președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților, influența sa ar scădea drastic, iar mulți dintre cei care îi jură astăzi credință/fidelitate veșnică îl vor trata ca și pe predecesorul său, Ponta.

Haideți să facem un scurt exercițiu de imaginație și să ne închipuim că Victor Ponta ar reveni, tot mâine, în fruntea PSD și ar reocupa funcția de premier. Dumnezeule, ce cozi uriașe de pesediști, de la nivel central și local, ar fi la ușa lui Ponta, care ar fi înecat în lacrimile de bucurie ale pesediștilor care s-ar declara binecuvântați că au scăpat de “dictatorul Dragnea”.

Din păcate, aleșii, și aici nu mă refer doar la cei ai PSD, nu-și pot depăși condiția mizeră în care preferă să se afunde tot mai adânc. Cu fiecare zi.

Nu poți, nu ai dreptul, să transformi Parlamentul, Guvernul, Ministerul Justiției în unelte docile care fac jocurile unui lider disperat! Gogorița cu “statul paralel” șochează! Din păcate, mulți jurnaliști de casă ai PSD preferă să se prostitueze profesional în fiecare zi! Ca și mulți dintre cei care le ridică, necondiționat, osanale lui Iohannis și Kovesi.

Departe de mine de a spune că la nivelul DNA și al Parchetului General nu există probleme, abuzuri, chiar încălcări ale legii. Dar în ce instituție a statului român putem vorbi doar de competență și profesionalism? Nu cumva administrația centrală și locală este una politizată în cel mai nociv mod, iar consecințele sunt pe măsură? Și, atunci, despre ce vorbim? Despre faptul că DNA nu are o rată de 100% de condamnări în dosarele instrumentate de procurorii săi? În SUA, Franța, Germania, etc, nu există achitări răsunătoare?

Este foarte adevărat că și în DNA, și în DIICOT, și în Parchetul General, există procurori incompetenți și/sau corupți care au făcut abuzuri. Ei trebuie zburați rapid din sistem și trimiși în închisoare, fără prea multe discuții/mușamalizări! Chiar și șefa DNA a început să se creadă mult prea puternică, iar, în consecință, acest lucru nu poate genera decât surprize neplăcute! Mai mult decât atât, nu putem ascunde sub preș faptul că unele dosare apar pe piață în momente care numai normale nu pot fi catalogate! Și atunci ce este de făcut? Poate că Kovesi ar trebuie să plece de la șefia DNA! Nu însă pentru a veni în locul său o slugă a guvernării pesediste! Pentru că PSD nu vrea un procuror șef DNA competent, echidistant și dornic să nu facă rabat de la aplicarea disreţionară a legii.

Nici Iohannis nu este imaculat. Vizează obsesiv un nou mandat de președinte și acționează în consecință…

Cât timp, însă, în România, există delimintate clar două tabere, între care se refuză orice fel de compromis în interes național, România va continua să se decredibilizeze! Manipulările, diversiunile se vor ține lanț! Cu ce cost, însă? Cu un cost, evident, uriaș pe care îl vom plăti fiecare dintre noi! Cei mulți care nu vor altceva decât responsabilitate din partea actualei clase politice! Cerem atât de mult?

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.