Stela Popescu, înmormântată duminică la Cernica

Share:

Stela Popescu a murit. Trupul neînsufleţit al actriţei Stelai Popescu va fi depus vineri, la ora 11.00, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”. Sâmbătă sicriul va fi depus la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică va avea loc înmormântarea, potrivit reprezentanţilor Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Între timp, Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă.

România este în doliu după ce Stela Popescu, actriţa care i-a făcut să râdă pe români timp de zeci de ani, a murit. Alături de Alexandru, partenerul său de scenă, Stela Popescu a contribuit la scrierea istoriei Teatrului de Revistă jucând în mii de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în anul 1979 şi se pregăteau de sărbătorirea celei de-a 40-a aniversări a celui mai iubit cuplu de actori români de teatru şi film.

Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă. Trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în vederea efectuării necropsiei. În cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit datelor furnizate joi de Poliția Capitalei, prin efectuarea necropsiei vor fi clarificate anumite aspecte de natură medicală.

Cercetările în cauză sunt efectuate de compartimentul „Morți suspecte” din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, arată sursa citată.

Fiica adoptivă a Stelei Popescu a fost cea care a găsit-o fără suflare pe actriţă. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, uşa locuinţei actriţei era închisă însă televizorul, aprins. Fiica Stelei Popescu a fost cea care a anunţat autorităţile. Medicii sosiţi la fata locului nu au mai putut face nimic, doar au constatat decesul.

Alexandru Arşinel a povestit că timp de mai multe ore nu a reuşit să dea de actriţă. Printre ultimii care au văzut-o în viaţă pe Stela Popescu a fost viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. Acesta a povestit că era tulburată. „Nu era în apele ei, microfonul nu-l ţinea, nu se auzea în sală. (…) Avea o vervă, dar se vedea că era tulburată. (…) Era apăsată, părea obosită. Am pus pe seama vârstei, nu mă puteam gândi la ceva grav. Am avut un soc şi probabil si cei din sala pentru că se vedea că era apăsată de nişte lucruri, se întâmpla ceva”, a povestit Dan Cristian Popescu.

Trupul Stelei Popescu a fost dus la IML. Familia îi va respecta dorinţa de a fi înmormântată lângă soţul ei, Mihai Maximilian.

Potrivit unui anunţ al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus pentru un ultim omagiu vineri, 24 noiembrie 2017, începând cu orele 11.00 în foyerul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Sâmbătă, 25 noiembrie, actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică, 26 noiembrie, la Cimitirul Cernica va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, marele textier Mihai Puiu Maximilian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.